دانلود رایگان جزوه مباحث جاری در حسابداری pdf
دانلود جزوه

ب) دفاتر اجاره دهنده : جزوه مباحث جاری در حسابداری ثبت های مربوط به حسابداری در دفاتر اجاره دهنده به جزوه مباحث جاری در حسابداری باشد شکل فروش یا تامین مالی مستقیم
مثال : دارایی با عمر مفید 5 سال و پرداخت اقساط در پایان هر سال به مبلغ 1000000 در تاریخ 1/1/90به صورت اجاره تملک شد و شرایط اجاره به شرح زیر می باشد
دارایی در پایان مدت اجاره به قیمت پایین تر از قیمت بازار توسط اجاره کننده خریداری می شود.
مدت قرارداد اجاره سه سال است. نرخ بهر 12% باشد مطلوب است ثبت های مورد نظر در دفاتر اجاره کننده به روش خالص و ناخالص
اجاره موافقت نامه ای است که به موجب آن اجاره دهنده در قبال دریافت مبلغ یا مبالغی مشخص حق استفاده از دارایی را برای مدت معینی به اجاره کننده واگذار می نماید. این تعریف بر اساس بند 5 استاندارد حسابداری شماره 21 ایران با عنوان حسابداری اجاره می باشد.
مزایای اجاره:

1- برای اجاره کننده معادل قیمت دارایی تامین مالی می شود.
2- اجاره برای اجاره کننده ارزان تر از تامین مالی توسط بانک یا سایر روشهای مالی است.
3- انعطاف پذیری در مورد اجاره بیشتر از تامین مالی توسط سایر روشها است.
4- در اجاره عملیاتی برای اجاره کننده تامین مالی خارج از ترامه است و این مزایایی مانند توان دریافت استقراض بیشتر را ایجاد می کند.
انواع اجاره:
اجاره ها به دو دسته عملیاتی و سرمایه تقسیم می گردد:
اجاره سرمایه: قراردادی است که تقریباً تمام مخاطرات و مزایای مالکیت دارایی را اجاره دهنده به اجاره کننده منتقل می سازد. مالکیت دارایی ممکن است در پایان مدت اجاره انتقال یابد و یا خیر.
اجاره های سرمایه ای مصداق بارزی از مفهوم رجحان محتوا بر شکل است.
اجاره برای سرما یه ای بودن باید حداقل یکی از پنج شرط زیر را دارا باشد؛ این پنج شرط به ترتیب اولویت بررسی می شوند.
در پایان مدت اجاره مورد اجاره جزوه مباحث جاری در حسابداری بایستی به تملیک اجاره کننده در آید(اجاره به شرط تملیک)
قرارداد اجاره دارای اختیار خرید ارزان باشد
مدت اجاره حداقل 75% عمر اقتصادی مورد اجاره باشد، حتی اگر مالکیت منتقل نشود.
ارزش فعلی حداقل مبالغ اجاره در آغاز اجاره 90% ارزش منصفانه در همان زمان باشد.ارزش منصفانه90%=ارزش اجاره های پرداختی
مثال: خانه ای سه ساله اجاره گرفته شده است به قرار ماهی 100،000ریال که ارزش فعلی آن طبق فرمول زیر است:
ارزش منصفانه 2700000ریال می باشد.

اجاره های عملیاتی: به اجاره ایی غیر از اجاره سرمایه ای اطلاق می شود.
در اجاره عملیاتی بر خلاف اجاره سرمایه ای اجاره دهنده مخاطرات و مزایا را به اجاره کننده منتقل نمی کند. در این نوع اجاره؛ اجاره دهنده بر خلاف اجاره سرمایه ای سود یا بهره ندارد ولی می تواند درآمد اجاره و هزینه استهلاک را ثبت نماید.
از لحاظ حسابداری اجاره ها، نحوه حسابداری در دفاتر اجاره کننده و اجاره دهنده متفاوت می باشد.
نحوه ثبت اجاره های عملیاتی: هنگامی که اجاره از نوع جزوه حسابداری پیمانکاری عملیاتی باشد ثبت های زیر در دفاتر اجاره دهنده و اجاره کننده ثبت می-گردد.

اجاره سرمایه ای: زمانی که دارائی مورد اجاره یکی از پنج شرط سرمایه ای بودن را دارا باشد اجاره سرمایه ایست و نسبت های آن در دفاتر اجاره دهنده و اجاره کننده متفاوت می باشد.
در دفاتر اجاره کننده به دو روش خالص و نا خالص ثبت می گردد.
در دفاتر اجاره کننده دارائی اجاره ای بایستی بر مبنای قیمت نقدی بازار(منصفانه) یا ارزش فعلی پرداختهای آتی ثبت شود.
ارزش فعلی اجاره های پرداختی به صورت زیر محاسبه می شود.
ارزش فعلی اجاره های پرداختنی زمانی که اولین اجاره در پایان اولین دوره پرداخت می شود

دانلود رایگان جزوه مباحث جاری در حسابداری

ارزش فعلی اجاره های پرداختنی زمانی که اولین اجاره در هنگام عقد قرارداد پرداخت می شود

: ارزش هر قسط مساوی ماهانه یا سالیانه A
مدت اجاره به ماه یا سال : n نرخ بهره : i
بعد از مشخص کردن قیمت نقدی یا ارزش فعلی نسبتهای زمان عقد قرارداد و پرداخت اجاره بها به دو روش خالص و ناخالص صورت میگیرد.

عمر مفید دارائی سه سال می باشد
دارائی مورد اجاره پس از مدت اجاره به مالک عودت داده می شود
نرخ بهره 10% می باشد
روش استهلاک خط مستقیم است
مطلوب است ثبت عملیات مورد نظر در دفاتر اجاره کننده به روش خالص و نا خالص
حل: از آنجا که مدت اجاره 100% عمر دستگاه می باشد اجاره سرمایه ای می باشد

پیمانکاران یک دفتر است که عموما در تهران یا در مرکز اسـتان واقـع اسـت بعد از امضاء قرارداد معمولا کارگاه جداگانهای در محل اجرای هر طرح احداث مـی گـردد دوره ایمربوط به یک قرارداد می شود با امضاء آغـاز و تـا تکمیل آن پایان می یابد . هزینه قبل از انعقاد قرارداد در صورتی کـه قابـل تشـخیص و شناسایی با شند به حساب پیمان انتقال می یابد در غیر این صورت جـزئ هزینـه هـای دورة وقوع محسوب خواهد شد مخارج اجرای طرح از تنظیم قرارداد صرفا بـه وسـیله دفتر و بعد از آن توسط دفتر و کار گاهع پرداخت می شود .
-4-3 تنظیم صورت وضعیت موقت کارها :

اگر قرار باشد که جمع ها بی پیمان در خاتمـه عملیـات پرداخـت شـود پیمانکـار بایـد مبلـغ معتنابعی سرمایه کند . از این رو ، معمولا در فواصل موینی دستگاه نظارت ( مهندس ناظر ) بـا کمـک نماینـده پیمانکـار بـر مبنـای پیشـرفت فیزیکـی کارهـا ، صـورت وضـعیت ( سیتواسیون ) تمامی کارهائی را که پیمانکار را از شروع کار تا تاریخ تنظـیم صـورت وضـعیت انجام داده است و همچنین وضعیت مصالح و تدارکات لازمی کـه در پـای کـار موجـود مـی باشد تعیین و پس از تایید بر اسا نرخ های منظم به پیمان تقدیم و تسلیم کارفرما می کند

قطعی محاسبات خواهد بود و لوانیکه بین آنها و مقادیر و یا ارقامی که در صـورت وضـعیت موقت منظور گردیده اختلافی باشد .

-5-5 استرداد نصف وجه الضمان ( سپردة حسن انجام کار ):

معمولا نصف وجه الضمان پس از تصویب صورت وضعیت قطعی از طرف کارفرما بـه پیمـان کار مسترد می شود

-5-6 تحویل قطعی :

در پایان دورة تضمین ( فاصله زمان بین تحویل موقت و تحویل قطعی ) کارفرما به پیمانکار کمیسیون تحویل قطعی را تعیین و به پیمانکار ابلاغ مـی کنـد پـس از بازدیـد کارها توسط کمیسیون مزبور ، هرگاه عیب و نقصی که ناشی از کار پیمانکار باشـد مشـاهده نکند ، تحویل قطعی انجام خواهد گرفت و بلافاصله صور تمجلس مربوط بـه آن را تنظـیم و تصویب آن به پیمانکار را ابلاغ می شود .

4 به هنگام سازی : اصلاح مقادیر فیلد یا فیلدهایی از رکورد که هنگام سازی نام دارد.

Restructure (5 تغییر ساختار : اگر به هر دلیل در ساختار رکوردها تغییر ایجاد شود مثلا اندازه فیلد تغییر کند یا فیلد جدیدی اضافه شود تغییر ساختار صورت گرفته است.

اشیاء موجود در بانک اطلاعاتی

Tables جداول

مجموعه ای از سطرها و ستون هایی می باشد که برای نگهداری و سازماندهی داده ها و اطلاعات استفاده می شود.

Forms فرم ها

در بانک اطلاعاتی به پنجره کادر یا هر عنصر ساخته یافته دیگری گفته می شود که داری ناحیه های از پیش تعریف شده برای وارد کردن یا تغییر اطلاعات است استفاده از فرم ها روش غالب دار برای وارد نمودن تغییر دادن و یا نمایش داده های یک جدول است. فرم ها روش اصلی برای مجزا نمودن کار بران پایگاه داده از ساختار جدول می باشد. فرم ها واسط کاربری برای ورود، حذف، جزوه مباحث جاری در حسابداری ویرایش و نمایش داده های موجود در جداول هستند .فرم ها، گاهی صفحات ورود داده ها نیز نامیده می شوند.

روشی برای بازیابی داده های انتخاب شده از یک پایگاه داده می باشد که برطبق ضوابط خاص طراحی شده است. برای استخراج اطلاعات مورد نظر از یک یا چند جدول بانک اطلاعاتی به کار می روند.

برای سازماندهی کردن داده های یک پایگاه داده به صورت غالبی ، چاپی از گزارش استفاده می کنیم در بسیاری حالات از پرس و جوها برای نمایش غالب بندی می شود اکسس می تواند در حین ساختن گزارشات عملیاتی بر روی داده ها انجام دهد بطوری که اطلاعاتی مانند میانگین ، مجموع ، شمارش اعداد و

. را انجام دهد. گزارش ها به منظور نمایش و خلاصه سازی اطلاعات موجود در جداول بانک اطلاعاتی استفاده می شوند. گزارش ها قابلیت چاپ شدن دارند، می توان آن ها را روی صفحه مشاهده کرد، به برنامه های دیگر صادر نمود، و یا از طریق ایمیل ارسال کرد.

Macros ماکروها

حاوی دستوراتی برای انجام عملیات خاصی می باشند که باعث تسریع انجام کارها در بانک های اطلاعاتی می شوند. می توان ماکروها را برای انجام کارهای تکراری، بدون نیاز به دانستن برنامه نویسی و نوشتن برنامه های پیچیده ایجاد نمود.

خلاصه جزوه مباحث جاری در حسابداری

Modules ماژول ها

مانند ماکروها باعث افزایش کارایی عملکرد بانک اطلاعاتی می شوند .از طریق ماژول ها می توان به کمک برنامه نویسی، عملیات محاسباتی و پیچیده ای را روی بانک های اطلاعاتی انجام داد.

آشنایی با انواع داده:

تعیین نوع داده صحیح برای فیلدها از ورود مقادیر نادرست در جدول جلوگیری می کند.

) Text ( 1 متن ) : نوع پیش فرض فیلدهاست ترکیبی از حروف و ارقام است حداقل 255 کاراکتر در این فیلد امکان ورود اطلاعات دارد.

: Memo (2 که از نوع متن می باشد تا 64 کیلو کاراکتر را ذخیره می کند.

: Number (3 فقط اعداد را ذخیره می کند. نوع صحیح عدد در اندازه 16 و یا 32 بیت نوع ممیز اعشار و یا سایر انواع عددی دیگر که در قسمت General در پانل پایین پنجره طراحی جدول تعیین می شود.

پانل سایر مشخصات فیلد field properties

یک فیلد علاوه بر نام و نوع داده ای مشخصه های دیگری نیز دارد که در این قسمت در اختیار قرار می گیرد. این مشخصه ها نحوه ذخیره سازی دستکاری و نمایش مقدار داده ذخیره شده در آن فیلد را کنترل و تنظیم می کند با انتصاب این مشخصه ها زمان زیادی در مرحله ساخت فرم گزارش و اشیا دیگر داده صرف خواهد شد پنجره ها مشخصه های فیلد بسته به نوع داده ای که برای آن فیلد در نظر گرفته می شود تغییر می کند.

مشخصات اصلی پانل سایر مشخصات

) Fild size ( 1 اندازه فایل ) : اندازه نوع فیلد Text را به تعداد مشخص کاراکتر محدود می کند ویا نوع فیلد Number را به یک دامنه اعداد محدود می کند.

2) : Format نمایش غالب داده در Data sheet

: Decimal places (3 تعداد ارقام سمت راست نقطه اعشار را تعریف می کند. این مشخصه در نوع داده Number در صورتی که Format مقدار خالی یا مقدار General باشد اثری ندارد و در سایر موارد می تواند فرمت تعیین شده را تغییر دهد.

: In put mask (4 قالبی که تعیین می کند داده در زمان ورود اطلاعات به چه شکلی دریافت شود.

: Caption (5 برچسبی است که به جای نام فیلد در جدول ها ، فرم ها و گزارش ها نمایش داده می شود.

:  value (6 مقدار پیش فرضی است که در زمان ایجاد رکورد اگر مقداری به آن فیلد اختصاص داده نشده باشد در آن ذخیره می شود.

: Validation Rule (7 شرطی است که داده های وارد شده را محدود می کند.

: Validation Text (8 به عنوان پیغام خطا یا اخطار نمایش داده می شود.

: Required (9 مشخص می کند در زمان ورود داده آن فیلد نمی تواند خالی رها شود بلکه حتما باید مقداری به آن نسبت داده شود.

اکسل تمام را که داده دارد ، نشان میدهد و آن ها را به ترتیب درون صفحات میچیند. فایلی که ما داشتیم در 3 صفحه جا شد و مشخص است که در صفحه اول هستیم.

صفحاتی که برای پرینت گرفتن تنظیم شده بود ، ابتدا باید ببینیم که ابعاد این صفحه که اول تنظیم شده بود ، چقدر است. ما به نوار بالا آمده و تنظیمات مربوط بهPage Setup را انجام میدهیم.

یک پنجره باز میشود که 4 تا تب دارد.

در تب می توان تنظیمات مربوط به کاغذ را انجام داد. در این قسمت با افقی یا عمودی بودن کاغذ را تعیین کرد. در قسمت Scaling Closeمیتوان اندازه کاغذی را که میخواهیم روی آن پرینت بگیریم ، تعیین کنیم. دکمه را زده و از آن محیط بیرون . ما آن تنظیمات را در تب Page Layout داریم. ابتدا Size را A4 میگذاریم.

ممکن است زمانی ما نخواهیم تمام اطلاعات آماده را که در print preview دیدیم print بگیریم و فقط یک بخش خاص برای ما مطرح باشد ، مثلا0 میخواهیم فقط ماه فروردین را پرینت بگیریم و با بقیه اطلاعات کاری نداریم. از ریبون Page Setup گزینه Print area را کلیک برای تعیین محدوده موردنظر. قسمت فروردین را انتخاب کرده و روی Print area " Print area Set کلیک میکنیم. حالا آماده پرینت است.

همینجا میتوان روی Page Setup کلیک کرده و وارد آن شویم. دکمه Print Preview را زده روی آن کلیک میکنیم تا پیشنمایش صفحه را ببینیم.

حال فقط جدولی که ما انتخاب کردیم نمایش داده میشود. این جدول حالت افقی جزوه حسابداری صنعتی 3 دارد پس به Page Setup رفته و حالت آن را Landscape (افقی) . دوباره روی zoom کلیک میکنیم تا صفحه را واضح ببینیم. حالا جدول ما بسیار کوچک است پس باید به Setup Page رفته و adjust to را از %100 به %200 تغییر دهید.

جدول بزرگ شد و سایز جدول را تغییر دادیم ولی میبینیم که جدول ناقص شده است.

جدول ما در دو صفحه تشکیل شد.

این به خاطر حاشیه وMargin صفحه است. تیک Show Margin را میزنیم به صورت زیر:

خط مشکی را گرفته و درگ میکنیم. میبینیم که بزرگتر شد و در یک صفحه قرار گرفت.

آن را به صورت دادن عدد اصلاح می کنیم.

در شکلها عنوان هر جدول و عنوان هر ستون را میبینیم. در صورتی که وقتی که ما محدوده را تعیین کردیم ، عنوان جدول و عنوان هر ستون را انتخاب نکردیم. حالا چطور آنها در پرینت ما قرار گرفتند؟

:Time برای وارد کردن تاریخ و ساعت است.

:Folder محل قرارگیری فایل در هارد دیسک است.

:Insert Picture امکان وارد کردن عکس را به شما میدهد.

دقیقا0 گزینه Custom Footer هم به همین صورت است. فقط هر چیزی که وارد میکنیم در سرصفحه یا پاصفحه قرار میگیرد. پنجره را ok کنید تا تنظیمات اعمال شود.

دستور : Print به Print Preview آمده ، پنجره Print باز میشود.

range Printممکن است از چند تا پرینتر استفاده کنید و بخواهید پرینتری را که انتخاب کنید. به آمده و شماره صفحه خاصی را که میخواهید پرینت کنید، در این قسمت وارد کنیدمثلا.0ازصفحه 7 تا صفحه .10

اگر چند نسخه بخواهیم در قسمت Copies میتوانیم تعداد کپی هایی را که می خواهیم ، وارد کنیم. زمانی که بخواهیم از چند صفحه پرینت بگیریم و از هر کدام چند نسخه نیاز داشته باشیم ، اگر گزینه Collate تیک خورده باشد، اگر الآن دستور پرینت را صادر کنید ، به ترتیب از صفحه 1 تا آخر پرینت میگیرد.

اما اگر آن تیک را برداریم ، مثلا0 صفحه 1، به تعداد نسخه هایی که میخواهیم پرینت میشود ، بعد صفحه 2 و سپس صفحه 3 و به همین ترتیب. حالا برای پرینت روی دکمه Ok کلیک میکنیم و منتظر گرفتن Print میمانیم.

نامه فرم : (Form Letter ) فایلی است که متن اصلی نامه در آن است جزوه مباحث جاری در حسابداری و محتویات آن در تمام نامه ها تکرار می شود .

فایل منبع داده : (Data Source ) فایلی است که لیست مشخصات گیرندگان نامه در آن قرار دارد.

فایل لیست گیرندگان را می توانید در محیط Word , Excel و یا در لیست مخاطبین ایجاد کنید. برنامه Word با ادغام کردن آن فایل با فایل بدنه ی نامه می تواند نامه ها یا برچسب های ادغام شده را ایجاد و چاپ کند.

ایجاد نامه ادغام شده (Merge Mail)

نامه فرم باید طوری تنظیم شود که محتویات آن در تمام نامه ها یکسان باشد . برای ایجاد نامه ادغام شده می توانید به دو صورت زیر عمل کنید:

از قبل دو فایل نامه فرم در محیط Word و منبع داده در محیط Word با رسم جدول در محیط Excel در دفتر چه آدرس Qutlook 2007 ایجاد نمایید و در مراحل ایجاد نامه ادغامی از آن ها استفاده کنید.

در حین انجام مراحل ادغام پستی فایل های نامه فرم و منبع داده ها را نیز ایجاد کنید. دو روش برای ایجاد نامه ادغام شده وجود دارد :

روش گام به گام

استفاده از زبانه Mailing

ایجاد نامه ادغامی به روش گام به گام (Step By Step)

یک فایل جدید باز کنید و محتویات نامه فرم را تایپ کنید(متن مشترک).

در زبانه Mailing گروه Merge Start Mail روی مثلث رو به پایین Start Mail Merge کلیک کنید. در لیست باز شده علاوه بر گزینه ادغام نامه گزینه هایی برای پاکت نامه های ادغامی , برچسبهای ادغامی و غیره ارائه شده است (شکل .(34-9 جدول 2-9 گزینه های این منو را شرح می دهند.


دانلود کتاب

دانلود جزوه های پی دی اف

دانلود رایگان جزوه مبانی مدیریت دولتی 2

دانلود رایگان جزوه مدیریت عملیات

دانلود رایگان جزوه سازمان و مدیریت

دانلود رایگان جزوه مدیریت مالی 2

دانلود رایگان جزوه مدیریت منابع انسانی

دانلود رایگان جزوه مدیریت پروژه های فناوری اطلاعات

اجاره ,داده ,نامه ,جدول ,حسابداری ,صفحه ,اجاره کننده ,اجاره دهنده ,مباحث جاری ,دفاتر اجاره ,جزوه مباحث ,دفاتر اجاره کننده ,دفاتر اجاره دهنده ,برای اجاره کننده ,باشد اجاره سرمایه
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها