دانلود جزوه حسابداری دولتی پیشرفته pdf
دانلود جزوه

درک صحیح مفهوم جزوه حسابداری دولتی پیشرفته رویکرد اندازه گیری مستم ارائه تعریف روشنی از «منبع» از یک سو و شناسایی منبع از سوی دیگر است.
منبع قلمی است که در حال حاضر دارای ظرفیت خدمت رسانی باشد.
** دارایی منبعی است که ظرفیت خدمت رسانی دارد و مادام که دارای جزوه حسابداری دولتی پیشرفتهچنین ظرفیتی است، می تواند بعنوان دارایی در ترامه واحد گزارشگر منعکس شود.

منابع اقتصادی شامل:
1- منابع مالی
2- منابع غیر مالی

منابع اقتصادی
منابع اقتصادی، منابع کمیابی است که برای انجام فعالیت های اقتصادی نظیر مصرف، تولید و مبادله مورد استفاده قرار می گیرند. منابع مالی و منابع غیرمالی، منابع اقتصادی دولت را تشکیل می دهند.
بند 99 بخش 1111 بیانیه اصول و مفاهیم انجمن حسابداران خبره کانادا ،9111.

منابع مالی و جزوه حسابداری دولتی پیشرفته غیر مالی منابع مالی:
شامل وجوه نقد، مطالبات، سرمایه گذاری ها و هرگونه منابع دولت است که در جریان عملیات عادی دولت مورد استفاده قرار نمی گیرد و قرار است منجر به جریان خالص وجوه نقد شود نظیر موجودی کالا برای فروش مجدد دارایی های مالی دولت از منابع ملی تشکیل می شود بند 99 بخش 1111 بیانیه اصول و مفاهیم انجمن حسابداران خبره کانادا ،9111.
منابع غیرمالی:
شامل کلیه اقلام ثابت با ماهیتی دائمی نظیر دارایی سرمایه ای مشهود، مطالبات مربوط به کالا و خدمات نظیر پیش پرداخت ها و کالای قابل مصرف نظیر موجودی مواد و مومات می باشد. منابع غیر مالی شامل دارایی غیرمشهود، زمین ها و منابع طبیعی نیز خواهد بود. بند 94 بخش 1111 بیانیه اصول و مفاهیم انجمن حسابداران خبره کانادا ،9111.

ضرورت بکارگیری رویکردهای اندازه گیری
رویکردهای متفاوتی بر اندازه گیری جریان منابع حاکم می شود که متناسب با هدف های گزارشگری مالی می تواند مورد استفاده قرار گیرد که بسته به هدف گزارشگری واحد گزارشگر یکی از آنها انتخاب می شود.

انواع رویکردهای اندازه گیری
رویکرد اندازه گیری جریان منابع اقتصادی
رویکرد اندازه گیری جریان منابع مالی
رویکرد اندازه گیری جریان وجوه نقد

کدام رویکرد مناسب تر است؟
از آنجا که استفاده از رویکردهای مختلف اندازه گیری در حسابداری وگزارشگری مالی نهادهای بخش عمومی وخصوصی برای تحقق اهداف گوناگون گزارشگری مالی این نهادها امکان پذیر است، از این رو ضرورت به کارگیری بیش از یک رویکرد مورد سئوال است.
برای پاسخی شفاف به این پرسش اطلاعاتی استفاده کنندگان از گزارش های مالی نهادهای بخش عمومی و خصوصی را مد نظر قرار دهیم.

دانلود رایگان جزوه حسابداری دولتی پیشرفته

بخش خصوصی:
چهارچوب نظری گزارشگری مالی این مبنای تصمیم گیری تدوین شده است و به همین دلیل سودمندی اطلاعات مالی در تصمیم گیری های اقتصادی در درجه اول اهمیت قرار دارد.همچنین پاسخگویی مدیران در قبال سهامداران نیزبه نحوی مورد توجه قرار گرفته است.
به طور کلی تمام بخش ها اعم از خصوصی و عمومی برای اندازه گیری و انعکاس نتایج عملکرد به اندازه گیری منابع اقتصادی نیازمندند.
از سوی دیگر اهمیت تهیه صورت جریان وجوه نقد، اندازه گیری جریان وجوه نقد راهم ضروری میکند.

نهادهای بخش عمومی:
چهارچوب نظری گزارشگری مالی بخش عمومی مبتنی بر مسئولیت پاسخگویی عمومی بنا شده است.
هدف های گزارشگری مالی لین قبیل نهادها نیز تحت تاثیر نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان و هدف هایی که ذینفعان برای آن از گزارشهای مالی استفاده میکنند قرار دارد.
به طور مثال ،برای تهیه اطلاعات مورد نیاز جهت حصول اطمینان از توان دولت در ایفای تعهدات سر رسید شده و پرداخت به موقع مخارج باید خروج و ورود وجه نقد مورد اندازه گیری قرار گیرد.
برای حصول اطمینان از تحصیل منابع مالی و مصرف آن در محل های قانونی تعیین شده و در حدود اعتبارات مصوب ، اندازه گیری جریان منابع مالی اامی است. و برای نشان دادن به کارگیری و مصرف کارآمد ، اثربخش و با صرفه اقتصادی منابع، رویکرد جریان اقتصادی مدنظر است.

ضرورت به کارگیری مبنای حسابداری
تمرکز بر مفهوم مبنای حسابداری، بر عنصر زمان در شناسایی، ثبت و گزارشگری معاملات و رویدادهای نهادهای فعال در بخش عمومی و خصوصی است.
به طور کلی تعیین زمان شناسایی معاملات و رویدادها بستگی به نیازهای جزوه حسابداری دولتی پیشرفته استفاده کنندگان از گزارش های مالی، ویزگی های محیط فعالیت و هدف های گزارشگری مالی دارد.

مبانی حسابداری
1. مبنای نقدی کامل
9. مبنای نقدی تعدیل شده
9. مبنای نیمه تعهدی
4. مبنای تعهدی تعدیل شده  مناسب ترین روش در استانداردهای جهانی
5. مبنای تعهدی کامل

ترکیب های مناسب مبانی حسابداری و رویکردهای اندازه گیری
1. ترکیب مبنای نقدی با رویکرد اندازه گیری جریان وجوه نقد صورت جریان وجوه نقد
9. ترکیب مبنای تعهدی تعدیل شده با رویکرد جریان منابع مالی جاری پاسخگویی مالی حاکم بر منابع مالی
9. ترکیب مبنای تعهدی کامل با رویکرد اندازه گیری جریان منابع اقتصادی تحقق اهداف پیش بینی شده در حسابداری و گزارشگری مالی

رویکرد اندازه گیری و عناصر صورتهای مالی
نوع عناصری که باید اندازه گیری شود و در صورت های مالی منعکس  نوع رویکرد مورد اندازه گیری مورد استفاده در هر یک از سیستم های حسابداری ارتباط دارد.
رویکرد اندازه گیری وجوه نقد:
وجوه نقد = خالص دارایی مناسب برای عملیات خزانه داری

رویکرد اندازه گیری جریان منابع مالی:
منابع مالی جاری=اندوخته ها+خالص نقدی تعدیل شده
منابع مالی جاری=بدهیهای جاری+اندوخته ها+خالص تعدیل شده مناسب برای پاسخگویی به مصرف منابع

رویکرد جریان منابع اقتصادی:
منابع اقتصادی=بدهی +خالص دارایی مناسب جهت تحقق مفهوم حقوق بین دوره ای

مفاهیم نظری گزارشگری مالی بخش عمومی اهداف گزارشگری مالی
مقدمه:
هدف اساسی گزارشگری مالی در بخش عمومی، کمک به این بخش برای ایفای وظیفه پاسخگویی در مقابل ملت است. گزارشگری مالی از مهمترین ابزارهایی است که به مسئولین بخش عمومی به خصوص رئیس جمهور کمک میکند تا بتواند نحوه ایفای وظایف خود را به ویژه در زمینه تأمین منابع عمومی و مصارف آن برای به گونهای کارا، اثربخش و با رعایت صرفه اقتصادی نشان دهد .در حال حاضر بخش محدودی از این پاسخگویی از طریق ارائه صورتحساب عملکرد بودجه سالانه کل کشور و تهیه جزوه حسابداری دولتی پیشرفته گزارش تفریغ بودجه صورت میگیرد. تمرکز اصلی مفاهیم نظری گزارشگری مالی بخش عمومی بر گزارشهای مالی با مقاصد عمومی است. هدف گزارشگری مالی، انتقال اطلاعات به است. گزارشهای مالی شامل کلیه گزارشهایی است که حاوی اطلاعات مالی باشد. اگر چه گزارشهای مالی اساساً با هدف ارائه اطلاعات مالی تهیه میشود اما گاه برای افزایش سودمندی این گزارشها ارائه اطلاعات غیرمالی نیز همراه با اطلاعات مالی لازم میباشد.
دامنه کاربرد:
این بیانیه برای گزارشگری مالی واحدهای غیرانتفاعی بخش عمومی تدوین شده است.

خلاصه حسابداری دولتی پیشرفته

تعاریف:
گزارش مالی: گزارشی است که دربرگیرنده اطلاعات مالی مبتنی بر دادههای تهیه شده توسط سیستم حسابداری مالی میباشد. گزارش مالی علاوه بر صورتهای مالی شامل اطلاعات مکمل میباشد .
گزارش مالی با مقاصد عمومی: گزارشی است که هدف آن تأمین نیازهای اطلاعاتی مشترک طیف وسیعی از است.
صورتهای مالی: گزارش مالی با مقاصد عمومی است که برای ارائه اطلاعات وضعیت مالی و عملکرد مالی واحد گزارشگر تهیه میشود.
ویژگیهای محیط گزارشگری مالی:
تفاوت اساسی بخش عمومی با خصوصی مربوط به اهداف این دو بخش است. هدف اساسی بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی، دستیابی به سود است و به همین دلیل شاخصهای عملکرد مانند سود خالص و سود هر سهم نتیجه عملکرد را تا حد زیادی نشان میدهد. اما در بخش عمومی، هدف اصلی، ارائه خدمات عمومی به مردم است. به همین دلیل تعیین شاخصهای کمی عملکرد در بخش عمومی مشکل میباشد.
مهمترین ویژگیهای محیط فعالیت که بر گزارشگری مالی اثر و لازم است در تعیین اهداف گزارشگری مالی واحدهای بخش عمومی مورد توجه قرار گیرد: تفکیک قوا - مسئولیت تأمین امنیت و رفاه عمومی - ماهیت فرآیند ی - ساختار تأمین منابع مالی - سرمایه گذاریهای زیربنایی - مسئولیت در برابر رسانههای عمومی - اهمیت بودجه
اصلی گزارشهای مالی بخش عمومی:
شهروندان – شوراها - مجلس شورای اسلامی – رهبر - مقامات اجرایی نیازهای اطلاعاتی گزارشهای مالی با مقاصد عمومی:
رعایت بودجه - ارزیابی وضعیت مالی و عملکرد مالی - رعایت سایر قوانین و مقررات - ارزیابی کارآیی ،اثربخشی و صرفه اقتصادی - سایر اطلاعات نیازهای اطلاعاتی مشترک :
• انواع و میزان منابع در دسترس برای ارائه خدمات در جزوه حسابداری دولتی پیشرفته آتی؛
• میزان، منشاء و نحوه استفاده از منابع تحصیل شده طی دوره گزارشگری؛
• بهای تمام شده خدمات ارائه شده طی دوره و محل تأمین منابع آن از طریق فروش منابع طبیعی ،مالیات و استقراض؛
• ، اثربخشی و صرفه اقتصادی مصرف منابع و انطباق آن با مصوب؛
• خدمات آتی  شده از جمله اطلاعات راجع به بهای تمام شده و میزان و منشاء منابع مورد نیاز برای آن؛ و
• اطلاعات مالی و سایر اطلاعات مفید در ارزیابی پایداری عملیات و دولت.
محتوای عمومی گزارشگری مالی :
گزارشگری مالی باید از یک سو به دولت کمک کند تا مسئولیت پاسخگویی عمومی خود را ایفا کند و از سوی دیگر را قادر سازد تا نحوه انجام مسئولیت مذکور را ارزیابی جزوه حسابداری دولتی پیشرفته نمایند و در به آنها کمک کند. . ارائه اطلاعات زیر برای دستیابی به این هدف ضرورت دارد:
اطلاعاتی کفایت منابع هر سال برای مصارف همان سال.
اطلاعاتی اینکه آیا کسب منابع مالی و همچنین مصرف آن طبق بودجه مصوب سالانه و سایر قوانین و مقررات مربوط صورت گرفته است یا خیر.
اطلاعات لازم برای ارزیابی نتایج حاصل از عملیات سالانه واحد گزارشگر شامل نحوه تأمین منابع و نقدینگی و مصارف آن برای فعالیتهای مختلف.
اطلاعات لازم برای ارزیابی توانایی واحد گزارشگر در تأمین کالاها و ارائه خدمات و همچنین قدرت ایفای تعهدات در سررسید.
محدودیتهای گزارشگری مالی
گزارشهای مالی با مقاصد عمومی فراهم کننده تمام اطلاعات لازم برای نیست._ استفاده کنندگان گزارشهای مالی بخش عمومی، متنوع میباشند و نیازهای اطلاعاتی متفاوتی دارند._ صورتهای مالی با مقاصد عمومی عموماً منعکس کننده اطلاعات مالی آثار مالی معاملات و سایر رویدادهای گذشته است. به علاوه اطلاعات یاد شده، جزوه حسابداری دولتی پیشرفته اغلب بر مبنای برآوردها و قضاوتهای ناشی از بکارگیری قواعد خاص میباشد .ضمناً اطلاعات مندرج در گزارشهای مالی اساساً محدود به اطلاعات کمی است._ در فرایند گزارشگری مالی ،تجزیه و تحلیل هزینه- فایده باید مدنظر قرار گیرد._ معتقدند که به منظور پاسخگویی، ارائه اطلاعات باید بدون محدودیت باشد. اما ارائه اطلاعات مفصل به جای اینکه کمک کننده باشد، را گمراه سازد.

مفاهیم نظری گزارشگری مالی بخش عمومی واحد گزارشگر مقدمه
یکی از فرضیات بدیهی حسابداری این است که اطلاعات مالی، متعلق به واحدهایی است با ساختارهای سازمانی قانونی، قراردادی یا اداری. اطلاعات مالی این واحدها، از طریق گزارشهای مالی به ارائه .
دلایل تعریف واحد گزارشگر
1. دلیل برای داشتن درک روشنی از مفهوم واحد گزارشگر، اطمینان از فراهم شدن تمام اطلاعات مالی مربوط به واحد گزارشگر، برای گزارشهای مالی آن است. تعیین محدوده واحد گزارشگر، تصویر مشخصی از واحد گزارشگر را برای فراهم میکند.
چنین تعریفی، مربوط یا بودن اطلاعات صورتهای مالی را مشخص میسازد.


دانلود کتاب

دانلود جزوه های پی دی اف

دانلود رایگان جزوه مبانی مدیریت دولتی 2

دانلود رایگان جزوه مدیریت عملیات

دانلود رایگان جزوه سازمان و مدیریت

دانلود رایگان جزوه مدیریت مالی 2

دانلود رایگان جزوه مدیریت منابع انسانی

دانلود رایگان جزوه مدیریت پروژه های فناوری اطلاعات

مالی ,منابع ,اطلاعات ,عمومی ,گزارشگری ,اندازه ,گزارشگری مالی ,اندازه گیری ,حسابداری دولتی ,دولتی پیشرفته ,جزوه حسابداری ,جزوه حسابداری دولتی ,حسابداری دولتی پیشرفته ,گیری جریان منابع ,خبره کانادا ،9111
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها