جزوه حقوق بیمه
دانلود جزوه

براساس ماده 54 قانون جزوه حقوق بیمه اسناد رسمی ، محل دفترخانه با معرفی جزوه حقوق بیمه و موافقت اداره ثبت محل تعیین خواهد شد و تغییر آن از محلی به محل دیگر در همان شهر یا همان بخش فقط در صورت ضرورت و با تصویب اداره ثبت محل امکان پذیر است .

براساس ماده 74 قانون دفاتر اسناد رسمی ، مهلت تاسیس و جزوه حقوق بیمه دفترخانه برای کسانی که به سمت سردفتری اسناد رسمی ، منصوب می شوند از تاریخ صدور ابلاغ سردفتری حداکثر سه ماه است و در غیر اینصورت ابلاغ وی کان لم یکن تلقی می گردد .

سردفتران و دفتریاران قبل از تصدی باید نمونه امضاء خود را ارائه بدهند ، یکی از بیمه ها در دفتر ثبت محل و دیگری در اداره کل ثبت اسناد و املاک بایگانی خواهد شد و باید اسناد و دفاتر را مطابق نمونه مزبور امضا نمایند .

برای هر دفترخانه شماره ای تعیین تا از بقیه دفاتر متمایز باشد ، در صورتی که شماره ای از دفاتر تعطیل شده وجود داشته باشد باید ابتدا از آن شماره ها استفاده شود ، مهر و تابلو دفاتر اسناد رسمی باید طبق نمونه مصوب سازمان ثبت باشد و در کلیه اوراق رسمی ، نشان کامل دفترخانه و نام و نام خانوادگی قید شود .

شرایط انتخاب سردفتران
جزوه حقوق بیمه مواد 6 و 9 و 12 و 15 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران سردفتران باید شرایط زیر را دارا باشند :

1 ـ دارا بودن لیسانس حقوق در رشته قضائی یا منقول از دانشکده الهیات یا دانشکده سابق معقول و منقول باشند . 2 ـ کسانیکه دارای دو سال سابقه خدمات قضائی یا وکالت پایه یک دادگستری باشند .

3 ـ سایر لیسانسیه ها به شرط داشتن سه سال سابقه دفتریاری .
4 ـ اشخاصی که از مراجع مسلم دارای تصدیق اجتهاد طبق آئین نامه ای که جزوه حقوق بیمه وزارت دادگستری می رسد ، باشند .

5 ـ دفتریارانی که دارای گواهی قبولی امتحان مخصوص سردفتری و دفتریاری موضوع شق سوم ماده 10 قانون دفتر اسناد رسمی مصوب 1316 باشند به شرط داشتن 5 سال سابقه دفتریاری .

6 ـ دفتریارانی که دارای دیپلم کامل متوسطه باشند به شرط داشتن 7 سال سابقه دفتریاری اول .

7 ـ دفتریارانی اول که در تاریخ تصویب این قانون شاغل بوده و 15 سال سابقه دفتریاری اعم از متناوب یا مستمر داشته باشند .

8 ـ داشتن حداقل 24 و حداکثر 50 سال سن . 9 ـ بیمه .

10 ـ محجور نبودن .

11 ـ محکوم نبودن به انفصال دائم از خدمات دولتی یا قضائی یا وکالت دادگستری .

12 ـ نداشتن پیشینه محکومیت به جنایت عمدی یا جنحه های منافی عفت یا جنحه های مستم محرومیت از بعضی از حقوق اجتماعی و نبودن تحت محاکمه به اتهام ارتکاب جنایت عمدی .

13 ـ عدم اعتیاد به مواد مخدر .
14 ـ عدم اشتهار به فساد عقیده .

15 ـ فاقد نبودن صلاحیت اخلاقی .

16 ـ عدم اشتغال به قضاء و وکالت دادگستری و عدم عضویت در موسسات دولتی و وابسته به دولت و شهرداری ها بجز تدریس در دانشکده ها و مدارس عالی .

17 ـ عدم اشتغال به امر تجارت جزوه حقوق بیمه تعریف ماده یک قانون تجارت .

ـ عدم اشتغال به مدیریت رومه یا مجله اعم از مدیر بیمه یا مدیر داخلی و امتیاز و سردبیر .9

دانلود جزوه حقوق بیمه

اشخاصی که نمی توانند سردفتر یا دفتریار شوند
براساس ماده 12 قانون دفاتر اسناد رسمی ، اشخاص زیر را نمی توان به سردفتری یا دفتریاری انتخاب یا ابقاء نمود : 1 ـ اتباع بیگانه .

2 ـ کسانی که تحت قیمومت یا ولایت هستند .

3 ـ محکومین به انفصال دائم از خدمات دولتی یا قضائی یا وکالت دادگستری و همچنین محکومین به انفصال موقت از خدمات و مشاغل مزبور در مدت انفصال یا تعلیق .

4 ـ محکومین به جنایت عمدی و محکومین به ارتکاب جنحه های منافی عفت و همچنین محکومین به جنحه هایی که مطابق قانون مستم محرومیت از بعضی حقوق اجتماعی مذکور در ماده 15 مجازات عمومی ( ماده 25 قانون فعلی ) و همچنین اشخاصی که احراز شود به اتهامات جنایات عمدی تحت محاکمه هستند .

5 ـ اشخاص مشهور به فساد عقیده و معتادین مواد مخدر و  که فاقد صلاحیت اخلاقی باشند .

نظارت و بازرسی دفاتر اسناد رسمی
نظارت و بازرسی از دفاتر اسناد رسمی بوسیله مقامات مذکور ذیل بیمه می شود : 1 ـ از طریق بازرسان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور 2 ـ از طریق بازرسان کانون سردفتران یا دفتریاران

3 ـ از طریق هیات های مخصوصی که از طرف قوه قضائیه تعیین می شوند 4 ـ از طریق نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارائی برای امور مالیاتی .

5 ـ از طریق سایر مراجع دولتی باید با اطلاع اداره ثبت محل و حضور بازرس ثبت باشد .

Ü امور مالی دفترخانه باید لااقل هر 6 ماه یکبار مورد بازرسی قرار گیرد .

Ü بازرسی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به دو صورت الف ـ کلی ب ـ دوره ای انجام می پذیرد .

Ü بازرسی و رسیدگی بازرسان چه به موجب قانون باشد ، چه به جزوه حقوق بیمه شکایت شاکی ، با صدور ابلاغ صورت می گیرد .

Ü رسیدگی مقدماتی به شکایات و گزارشات مربوط به تخلفات انتظامی سردفتران و دفتریاران با اداره امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ( اداره کل امور اسناد و سردفتران ) است . به بیان دیگر اعلام تخلف از طریق اداره کل امور اسناد و سردفتران انجام می پذیرد ولی رسیدگی و تصمیم گیری توسط دادسرا ، دادگاه بدوی و دادگاه تجدید نظر انتظامی صورت می گیرد .

ماده 21 آئین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 1354 بیان می دارد که : » در مراکز استان هایی غیر از استان تهران ،

جانشین دادستان انتظامی سردفتران و دفتریاران ، وظایف دادستان بیمه را عهده دار خواهد بود . به عبارت دیگر در حال حاضر در تهران ، دادسرای انتظامی و در سایر استان ها دادیاران دادسرای انتظامی به عنوان جانشین دادستان انتظامی می نمایند .

ساعات کار و مرخصی سردفتران و دفتریاران و ضوابط بازنشستگی آنها
طبق ماده 14 آئین نامه قانون دفاتر اسناد ر سمی ، میزان مرخصی سردفتر و دفتریار یک ماه است و ابلاغ مرخصی درخواست سردفتران و دفتریاران و موافقت رئیس ثبت محل از طرف مدیرکل ثبت استان صادر می شود ، ابلاغ جزوه حقوق بیمه برای خروج از کشور منوط به تصفیه حساب است مگر در موارد ضروری با اخذ تضمین کافی مقدور است .

ساعات کار دفاتر اسناد رسمی مانند ساعات کار ادارات ثبت اسناد و املاک است و در صورت داشتن 30 سال خدمت متوالی و یا متناوب با تقاضای سردفتر یا دفتریار بازنشسته می شوند و حداکثر سن برای سردفتران و دفتریار اولی 70 و برای سایر پرسنل دفترخانه 65 است . (مواد 10 و 11 قانون دفاتر اسناد رسمی )

موارد رد مسئولین دفاتر
در موارد رد ، مسئولین دفاتر باید از تنظیم اسناد امتناع نماید ، براساس ماده 53 قانون ثبت » مسئول دفتر نمی تواند اسناد زیر را ثبت نماید :

1 ـ اسنادی که به منفعت خود او باشد .

2 ـ اسنادی که به منفعت کسانی که در تحت ولایت یا بیمه یا قیمومت او واقع اند . 3 ـ اسناد مربوط به اقارب نسبی خود تا درجه چهارم یا سببی تا درجه سوم .

4 ـ اسناد مربوط به کسانی که در خدمت او هستند .

باید دانست که ماده 31 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران مصوب 1354 در مورد اقارب ، سردفتر ماده 53 قانون ثبت را اصلاح کرده و تنظیم سند برای اقارب نسبی و سببی تا درجه چهارم از طبق سوم را منع کرده است .

دانلود رایگان جزوه حقوق بیمه

ثبت سند در موارد رد
ماده 54 قانون ثبت و ماده 31 قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 1354  دارند به اینکه ، در موارد رد ، اگر دفتر اسناد رسمی دیگری در محل نباشد همان سردفتر ، می تواند سند را با حضور دادستان یا رئیس دادگاه حقوقی 2 مستقل یا نماینده آنان ثبت نماید و مراتب را در زیر سند توضیح دهد .

دفتریار
براساس ماده 3 قانون دفاتر اسناد رسمی ، دفتریار کسی است که به پیشنهاد سردفتر و به موجب ابلاغ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برابر مقررات به این سمت منصوب می شود و هر دفترخانه می تواند دو دفتریار داشته باشد .

شرایط انتخاب دفتریاران
دفتریاران باید همان شرایط سردفترداران را داشته باشند مگر شرایط سنی و علمی ، که در دفتریاران متفاوت است ، با این توضیح که دفتریار باید لااقل 20 ساله و حداکثر 50 ساله باشد و درجه علمی او برابر ماده 7 قانون اسناد جزوه حقوق بیمه و کانون سردفتران و دفتریاران باید لیسانس یا دیپلم کامل باشد با این تفاوت که اگر دیپلمه باشد باید یکسال کارآموزی کند ولی اگر لیسانسیه باشد از کارآموزی معاف است .

دفاتر لازم و موجود در دفترخانه های رسمی
1 ـ دفتر ثبت اسناد یا همان دفتر ثبت دفتر یا دفتر دفترخانه یا دفتر جاری ، که پلمپ شده و اسناد در آن ثبت می شود و مهمترین دفتر ، دفترخانه ها است .

2 ـ دفتر درآمد یا دفتر تمبر ، این دفتر نیز توسط سازمان ثبت بیمه می شود چون کلیه درآمدهای دفترخانه در آن ثبت می شود .

3 ـ دفتر راهنما که متضمن اسامی متعاملین و نوع سند و شماره و تاریخ آن می باشد .
4 ـ دفتر ثبت مکاتبات و تقاضانامه های اجرائی و خلاصه معاملات یا همان دفتر اندیکاتور

5 ـ دفتر ابواب جمعی قبض سپرده و اوراق بهادار 6 ـ دفتر گواهی امضاء

7 ـ دفتر ثبت اسامی اشخاص ممنوع المعامله و املاک بازداشت شده
Ü دفاتر سردفتر و گواهی امضاء از مهمترین دفاتر اسناد رسمی می باشد و دفتر سردفتر نیز مهمترین آنهاست .

Ü مسئولیت دفاتر ، درآمد و دفتر ابواب جمعی قبوض سپرده و اوراق بهادار با دفتریار است .

امور مالی و محل درآمد دفترخانه
امور مالی دفاتر اسناد رسمی

وجوهی که برای تنظیم ثبت سند در دفاتر اسناد رسمی وصول می شود در ماده 50 قانون دفاتر اسناد رسمی به شرح زیر تعیین گردیده است .

1 ـ حق التحریر بر طبق تعرفه مقرر وزارت دادگستری (قوه قضائیه)
ماده 54 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران اصلاحی 1373 مقرر داشته : » میزان حق التحریر طبق تعرفه تعیین شده وزارت دادگستری (قوه قضائیه) خواهد بود که باید هر چهار سال یک بار مورد مجدد قرار گیرد

æ در صورت اقتضا در آن تجدید نظر شود ، بیست درصد از حق التحریر دریافتی توسط سردفتر به دفتر یار اول پرداخت می شود . «

مفهوم این ماده آن نیست که اامی بر افزایش تعرفه باشد و در صورت اقتضا ، ممکن است در کل یا بعضی از بخش ها تعرفه تغییری نیابد یا تقلیل یابد .

براساس این ماده بنابر اختیارات تفویضی از طرف بیمه ، معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد
æ املاک ، تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی را تجدیدنظر و با اصلاحاتی تصویب نموده و به دفاتر اسناد رسمی ابلاغ می گردد .

2 ـ حق الثبت به ماخذ ماده 123 اصلاحی قانون ثبت
بطور کلی حق الثبت مربوط به املاک و اسناد ، بابت ارائه خدمات ثبت املاک و یا ثبت اسناد از طریق سیستم بانکی به خزانه دولت واریز می گردد .

طبق آخرین اصلاحیه قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1384/08/15 مواد 123 و 124 قانون ثبت به شرح ذیل اصلاح گردیده اند :
ماده = 123 تعرفه حق الثبت کلیه اسناد رسمی به میزان ./5 (نیم درصد) مبلغ مندرج در سند و در مواردی که اسنادی که

موضوع آنها انتقال منافع می باشد هرگاه منافع بطور بیمه انتقال داده می شود حق الثبت از منافع 10 (ده) ساله اخذ
خواهد شد .


دانلود کتاب

دانلود جزوه های پی دی اف

دانلود رایگان جزوه مبانی مدیریت دولتی 2

دانلود رایگان جزوه مدیریت عملیات

دانلود رایگان جزوه سازمان و مدیریت

دانلود رایگان جزوه مدیریت مالی 2

دانلود رایگان جزوه مدیریت منابع انسانی

دانلود رایگان جزوه مدیریت پروژه های فناوری اطلاعات

اسناد ,دفاتر ,رسمی ,دفتر ,بیمه ,ماده ,اسناد رسمی ,دفاتر اسناد ,جزوه حقوق ,حقوق بیمه ,قانون دفاتر ,قانون دفاتر اسناد ,جانشین دادستان انتظامی ,نامه قانون دفاتر
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها